Home | Showroom > Modellen > EX30

Volvo EX30

Volvo komt in 2023 met een kleine elektrische cross-over. Tijdens de presentatie van EX90 afgelopen jaar werd er een sneakpeak gegeven over een kleiner model. De EX30 is het kleine broertje van de EX90. Dit model wordt speciaal ontworpen voor de jongere doelgroep. Deze kleinere Volvo komt er met diverse formaten accupakketten, zodat er ook nog wat te kiezen valt. Qua vormgeving betreft leunt de EX30 sterk op de EX90. Het kleinere model krijgt een vergelijkbare achterlichten en een relatief hoekig ontwerp zonder al te veel design technische tierelantijnen. De EX30 is nadrukkelijk een stapje kleiner dan de EX40. Volvo zal de EX30 in 2023 onthullen maar de verkoop zal pas starten in 2024.

Door de technische overeenkomst met de Smart #1 zijn de specificaties van de nieuwe Volvo EX30 een invuloefening: maximaal 4,3 meter lang en 268 pk vermogen voor de variant met achterwielaandrijving. De AWD uitvoering wordt 422 pk sterk. Dankzij een 66 kWh accu kan er maximaal 430 kilometer op een volle acculading worden gereden.

Wat Volvo’s kleinste EV op technisch vlak te bieden heeft? Dat is nog onbekend. Kijken we in het onderdelenmagazijn van Volvo’s moederbedrijf Geely, dan komen we daar onder meer het schaalbare Sustainable Experience Architecture-platform (SEA) tegen.

Vanaf 2030 wilt Volvo wereldwijd alleen nog maar volledig elektrische auto's verkopen. Momenteel is Volvo al begonnen met het uitfaseren van de traditionele verbrandingsmotor. Vanaf 2025 hoopt Volvo jaarlijks 1,2 miljoen auto’s te verkopen, een groei van maar liefst ruim 70 procent. Van die 1,2 miljoen Volvo’s moet de helft volledig elektrisch zijn.