Bereken hier eenvoudig de bijtelling van uw auto met de SvensCar bijtellingscalculator

Bijtelling berekenen

Ontdek moeiteloos de bijtelling voor uw Volvo met de handige bijtellingscalculator. Bent u in de positie om een zakelijke auto te kiezen?

Mag u een auto van de zaak uitzoeken? Wellicht heeft u al een leaseauto op het oog en dan wilt u natuurlijk weten wat uw maandelijkse bijtelling zal bedragen. Wij hebben een handige tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig uw (toekomstige) netto bijtelling kunt berekenen. Naast de bijtelling van 2024 kunt u deze ook berekenen van voorgaande jaren.

Auto van de zaak

Bereken uw bijtelling bij SvensCar

Ontdek de bijtelling voor uw nieuwe Volvo leaseauto eenvoudig hieronder. Als u jaarlijks meer dan 500 kilometer privé rijdt in uw zakelijke auto, wordt bijtelling toegepast. Dit is een percentage van de nieuwwaarde van de auto waarover u inkomstenbelasting betaalt. Voor de meeste auto's geldt momenteel een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde in 2024. Elektrische auto's hebben een lagere bijtelling, wat past in de stimulering van milieuvriendelijk rijden door de overheid.

Bereken hieronder de netto bijtelling voor uw nieuwe leaseauto. U kunt niet alleen de bijtelling van 2024 berekenen, maar ook die van voorgaande jaren. Ontdek bovendien regelmatig ons gevarieerde aanbod van elektrische modellen met bouwjaar 2021 en 2022. Hierbij profiteert u nog van de voordelige bijtellingsregels die toen van kracht waren.

{{option.Interest}} % {{option.ConstructionYear}}
Netto bijtelling per maand Vul alle velden in om het maandbedrag te berekenen.
Bijtelling berekenen

SvensCar - Bijtelling

Veelgestelde vragen

Bijtelling is het extra bedrag dat aan het salaris wordt toegevoegd wanneer de zakelijke auto voor privédoeleinden wordt gebruikt. Dit is alleen van toepassing als het privégebruik meer dan 500 kilometer per kalenderjaar bedraagt. Tot en met 2025 profiteren alleen auto's zonder CO2-uitstoot, zoals volledig elektrische auto's of waterstofauto's, van een verminderde bijtelling.

Voorbeeld:
Uw leaseauto heeft een cataloguswaarde van € 55.000 en een bijtelling van 22%.

De fiscale bijtelling bedraagt dan: 22% van € 55.000 = € 12.100 bijtelling per jaar.

Voor de netto bijtelling wordt dit bedrag vermenigvuldigd met het tarief inkomstenbelasting dat van toepassing is. Als het tarief voor de inkomstenbelasting bijvoorbeeld 37,07% is, dan is bij bovengenoemd voorbeeld de netto bijtelling 37,07% van € 12.100, dus € 4.485,- per jaar en dus € 374 per maand.

Voor werknemers wordt bijtelling bij de inkomstenbelasting toegepast als loon in natura. Als u echter ondernemer bent, wordt de bijtelling opgeteld bij de winst, waarover vervolgens belasting wordt berekend.

Wanneer u van uw baas een zakelijke lease auto tot uw beschikking krijgt, dient u hier bijtelling over te betalen. De overheid vindt namelijk dat iedereen die een cadeau van zijn of haar baas krijgt, hier belasting over dient te betalen. Daarom is bijtelling te vergelijken met loonbelasting.

 

Om de bijtelling voor het privégebruik van een zakelijke auto (personen- of bestelauto) te vermijden, dient u een kilometerregistratie te verstrekken als tegenbewijs. Hiermee toont u aan dat u op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé rijdt met de betreffende auto. Een nauwkeurige kilometerregistratie is essentieel om aan deze eis te voldoen en ongewenste bijtelling te voorkomen.

Wanneer de periode van 5 jaar is verstreken, is het bijtellingspercentage dat op dat moment geldt van toepassing op de auto. Stel dat u een elektrische auto heeft die op 1 november 2019 is geregistreerd, dan wordt vanaf 1 november 2024 het bijtellingspercentage van 22% van kracht.

In het jaar 2024 bedraagt de bijtelling 22% voor alle auto's die CO2 uitstoten, met inbegrip van (plug-in) hybride auto's. Voor volledig elektrische auto's is de bijtelling in 2024 16%, maar dit is van toepassing tot een drempelbedrag van € 30.000, wat overeenkomt met de aanschafprijs van de auto.

In het jaar 2023 bedraagt de bijtelling 22% voor alle auto's die CO2 uitstoten, met inbegrip van (plug-in) hybride auto's. Voor volledig elektrische auto's is de bijtelling in 2023 16%, maar dit is van toepassing tot een drempelbedrag van € 30.000, wat overeenkomt met de aanschafprijs van de auto.

In 2022 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 16% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

In 2021 waren er 2 tarieven voor de bijtelling: 12% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. 

In 2020 waren er 2 tarieven voor de bijtelling: 8% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. 

Geef hier uw voorkeuren door en wij nemen spoedig contact met u op.

Interesse in een leaseauto?