Home | Showroom > Modellen > Safety in Mind

Een nieuw tijdperk van veiligheid. Safety in Mind.

Volvo EX90

Vraag iemand op straat wat er in hem opkomt als hij aan Volvo Cars denkt, en velen zullen antwoorden: veiligheid. Dat is waar wij trots op zijn en waarop wij ons merk hebben gebouwd.

Voor ons is veiligheid geen marketingoefening of een nieuwe regelgevinghindernis of een nieuwe regelgevingshindernis die moet worden genomen. Het is de kern van ons doel als bedrijf.

Zoals onze chief executive Jim Rowan het zegt in een keynote zijn wij al bijna 100 jaar toonaangevend op het gebied van veiligheid in de auto-industrie.

In onze nieuwe volledig elektrische Volvo EX90, die op 9 november wordt onthuld, wordt die erfenis voortgezet. De standaardveiligheid in de EX90 zal die van alle voorgaande Volvo’s overtreffen. Zoals het hoort, want alleen innovatie kan ons vooruit helpen en dingen beter maken.

Wij blijven innoveren tot er geen auto’s meer botsen en tot wij als bedrijf 100% koolstofvrij zijn. Allemaal om meer levens te beschermen, in overeenstemming met ons doel. De EX90 is het begin van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars, dat onze erfenis van veiligheid, kwaliteit en innovatie meeneemt naar de toekomst.

Toekomst

Ontdek de toekomst van veiligheidsinnovaties en producten van Volvo Cars in deze presentatie van CEO Jim Rowan.

Op de hoogte blijven

De toekomst met LiDAR

Dankzij raders, camera's en ultrasone sensoren scant het geavanceerde LiDAR-systeem voortdurend de omgeving voor het voortuig, om een driedimension

We begrijpen de omgeving
Zicht verder dan het menselijk oog

Beter begrip voor betere controle.

Een veiligheidsschild van 360 graden

LiDAR biedt veiligheid in getallen: 5 raders, 8 camera's en 16 ultrasone sensoren. De sensoren worden aangestuurd door de modernste software en zijn zo ontworpen dat ze samen een veiligheidsschild creeren. Elke sensor ondersteunt de andere, zodat u zich veilig voelt en controle ervaart.

Waarneming van inzittenden
Houdt iedereen aan boord in de gaten
Een tweede paar ogen om te voorkomen dat u uw dierbaren over het hoofd ziet.

 

Onvermoeidbare sensoren

Begin met de buitenkant. Geavanceerde sensoren zoals camera’s, radars en LiDAR, allemaal aangedreven door ons centrale computerplatform en onze software, werken samen om 360-graden real-time beeld van de wereld te creëren.

Onze sensoren raken niet vermoeid of afgeleid. Ze zijn ontworpen om te reageren wanneer u net een miliseconde te laat bent. Onze LiDAR neemt de weg voor u waar, of het nu dag of nacht is, ook bij hoge snelheden. Het kan kleine objecten honderden meters vooruit zien, waardoor er meer tijd is om te informeren, te handelen en te vermijden.

En terwijl onze auto’s de weg op gaan en we leren van de gegevens die ze genereren, geeft ons onderzoek aan dat onze software en sensoren kunnen helpen om het aantal ongevallen met ernstig letsel of de dood tot 20 procent te verminden.

Tevens schatten we dat we zelfs de algehele vermijding van botsingen met 9 procent kunnen verbeteren, waardoor op termijn miljoenen ongelukken kunnen worden voorkomen. Dat zou een grote stap zijn voor de veiligheid en voor de mensheid.

Een waakzame beschermer

Binnenin waakt ons zichtbare schild van veiligheid ook over u. Speciale sensoren en camera’s, aangedreven door onze eigen intern ontwikkelde algoritmen, zijn in staat om de concentratie van uw ogen te identificeren en te meten. Dankzij deze technologie kan de EX90 zien wanneer u afgeleid, moe of anderszins onoplettend bent, meer dan tot nu toe mogelijk was in een Volvo.

Hij waarschuwt u, eerst met een zacht duwtje, daarna met meer aandrang indien nodig. En als het ondenkbare gebeurt en u tijdens het rijden in slaap valt of ziek wordt, is de EX90 ontworpen om veilig te stoppen en hulp in te roepen.

We zullen de komende weken nog veel meer details onthullen over ons nieuwe volledig elektrische vlaggenschip dat op 9 november wereldwijd wordt gelanceerd, dus blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven?