Home | Showroom > Modellen > EX90

Maak kennis met de EX90 Recharge Pure Electric. De veiligste Volvo ooit en tot 600 km bereik. Maak kennis met het nieuwe tijdperk van Volvo!

Jou en jouw dierbare veilig houden

De Volvo EX90 heeft een onzichtbaar veiligheidsschild, mogelijk gemaakt door ons nieuwste sensorpakket in en buiten de auto. Hypermoderne sensoren zoals camera’s, radars en lidar zijn verbonden met supersnelle computers in de auto, waar Volvo Cars’ eigen software NVIDIA DRIVE op draait om een real-time 360-graden kijk op de wereld te creëren.

“De Volvo EX90 is onze visie van een grote familie-SUV in het elektrische tijdperk”, zegt CEO Jim Rowan. “Volledig elektrisch en software-gedefinieerd laat de auto zien waar toekomstige Volvo-modellen voor staan ​​op het gebied van veiligheid, technologie, duurzaamheid, design en het creëren van een persoonlijkere ervaring voor iedere klant.”

Het opladen van de batterij was nog nooit zo eenvoudig dankzij een verscheidenheid aan slimme technologieën en diensten. 

Met de publieke laadervaring die volledig is geïntegreerd in de Volvo Cars-app kan de gebruiker kiezen uit honderdduizenden openbare laadpunten over de hele wereld, direct betalen voor een laadsessie en het laadproces volgen in één gebruiksvriendelijke interface.

De EX90 ondersteunt ook Plug and Charge. Zodra dit beschikbaar is, hoeft de gebruiker alleen de laadkabel te verbinden met een laadpunt dat deze technologie ondersteunt, waarna automatisch het laadproces start en de betaling wordt geregeld.

Schone energie, ook voor thuis

De Volvo Cars-app is ook het startpunt voor het aanbod van energiebeheerdiensten voor thuis (home energy management), waarmee de gebruiker de CO2-uitstoot kan verminderen, geld kan besparen en de impact op het milieu kan reduceren.

Dankzij de slimme laadfunctie die nu beschikbaar is in de Volvo Cars-app is het mogelijk om de batterij van de EX90 op het meest geschikte moment op te laden met het oog op duurzaamheid en het gezinsleven. Op die manier is het mogelijk om piekmomenten, waarbij energie duurder is en de energiemix minder duurzaam, te vermijden en te kiezen voor een slimmer tijdstip.

In het interieur van de EX90 vormt een 14,5-inch touchscreen de toegangspoort tot een van de meest geavanceerde infotainmentsystemen op de markt, met standaard geïntegreerde Google-diensten en 5G-connectiviteit. 

De algehele gebruikerservaring in de EX90 is ontworpen volgens het principe ‘keep it simple’. Het is allesbehalve complex. Een overdaad aan informatie wordt altijd vermeden. De displays in de middenconsole en voor de bestuurder tonen informatie op een slimme manier die naar wens kan worden aangepast. De EX90 biedt ook smartphone-integratie via draadloze Apple CarPlay of Android Auto.

De nieuwe EX90 bouwt voort op de sterke reputatie van de Volvo XC90, zonder elkaar direct op te volgen. De XC90 is wereldwijd de succesvolste SUV in zijn klasse en zal parallel aan de EX90 worden aangeboden in het gamma van Volvo, zodat een nog grotere groep klanten kan worden bediend in dit segment. Ook in Nederland is de XC90 erg gewild en met circa 20.500 verkochte exemplaren zelfs het bestverkochte model in zijn categorie.

Het succes van de XC90 is mede te danken aan de hoogwaardige veiligheidsuitrusting, standaard zeven zitplaatsen, het tijdloze Scandinavische design, toonaangevende infotainment en audio, de indrukwekkende kwaliteit en ergonomie van de stoelen en de efficiënte T8 Plug-in Hybrid. Vanwege de grote vraag naar de plug-in hybridevariant is dit ook de enige motorisatie in het Nederlandse aanbod van de XC90.

“De Volvo EX90 is onze visie van een grote familie-SUV in het elektrische tijdperk”, zegt CEO Jim Rowan. “Volledig elektrisch en software-gedefinieerd laat de auto zien waar toekomstige Volvo-modellen voor staan ​​op het gebied van veiligheid, technologie, duurzaamheid, design en het creëren van een persoonlijkere ervaring voor iedere klant.”

Prijzen en specificaties

De nieuwe Volvo EX90 is met ingang van vandaag te bestellen met keuze uit twee aandrijfvarianten, beide met twee elektromotoren, vierwielaandrijving, zeven zitplaatsen inclusief elektrisch neerklapbare derde zitrij, 2.200 kg trekgewicht en een 111 kW-batterij die geschikt is voor 250 kW-snelladen, waarmee de batterij in 30 minuten van 10 tot 80% is op te laden.

De prijzen beginnen bij € 102.495 voor de EX90 Twin AWD Ultra met 300 kW (408 pk) vermogen, 770 Nm koppel en een actieradius tot 585 kilometer (WLTP). De EX90 Twin Performance AWD Ultra met 380 kW (517 pk) vermogen, 910 Nm koppel en een actieradius tot 580 kilometer (WLTP) is beschikbaar vanaf € 107.495.De Volvo EX90 wordt standaard geleverd inclusief een Care Pack met drie jaar fabrieksgarantie, onderhoud en vervanging van slijtagedelen. Om de markt optimaal te bedienen, is de EX90 behalve koop en lease (B2B) ook beschikbaar via Care by Volvo, een abonnementsvorm voor wie waarde hecht aan extra comfort met betrekking tot de looptijd (vanaf € 1.549 per maand).

Download hier de prijslijst

De Volvo EX90 Recharge Pure Electric is nu te bestellen bij SvensCar.

  Stel uw EX90 Recharge samen

Waar mee kunnen we u van dienst zijn? Wij helpen u graag verder.

Nieuwe Volvo's op voorraad