Home | Showroom > Modellen > EX30

De volledig elektrische EX30
Beschikbaar vanaf € 36.795

Op 7 juni heeft Volvo de gloednieuwe elektrische Volvo EX30 onthuld! Dit volledig elektrische model is een compacte SUV uitvoering, een rijke toevoeging in het Volvo assortiment. 

De Volvo EX30 komt in aanmerking voor de SEPP subsidie (Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren). Om elektrisch rijden te stimuleren heeft de Nederlandse overheid een subsidieregeling. Particulieren die een volledig elektrische auto kopen of private leasen komen in aanmerking voor de SEPP subsidie.

Lees meer over de SEPP subsidie 

Stel uw Volvo EX30 samen

Download de prijslijst

Bij SvensCar, de Volvo-dealer, kunt u nu de Volvo EX30 aanschaffen voor een prijs vanaf €36.795 (adviesprijs) of €35.700 (fiscale waarde). Als u geïnteresseerd bent in het leasen van deze auto, bieden wij Private Lease-opties vanaf €519 per maand, exclusief brandstof. Deze prijs is gebaseerd op de Core-uitvoering, een looptijd van 60 maanden en een jaarlijks kilometrage van 10.000 kilometer.Met betrekking tot het brandstofverbruik hanteren wij de WLTP gecombineerde verbruiksstandaard, waarbij de Volvo EX30 een verbruik heeft van 0 liter per 100 kilometer en een gemiddelde CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer. Bij SvensCar bent u aan het juiste adres voor de aanschaf of lease van een Volvo EX30.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een proefrit.

Sfeervolle thema's

Vijf licht- en geluidsthema's roepen de sfeer van Scandinavië op.

Park Pilot Assist

De EX30 kan sturen, rijden en remmen om zichzelf te parkeren.

Soundbar

De stijlvolle soundbar vormt het middelpunt van een eersteklas audiosysteem.

Slimme opbergoplossingen

Praktische opbergoplossingen en een veelzijdige bagageruimte bieden gemak en comfort.

De Perfecte Elektrische SUV voor Avontuurlijke Stadsritten en Langeafstandsreizen

Als dealer van SvensCar willen wij graag wat informatie delen over de volledig elektrische EX30 SUV. Deze compacte elektrische auto biedt indrukwekkende prestaties. Met een bereik van 480 kilometer kunt u met vertrouwen de weg op gaan. Bovendien heeft de EX30 een snelle oplaadtijd van slechts 26,5 minuten, waardoor u snel weer op weg kunt. Met een indrukwekkend energieverbruik van slechts 15,7 kWh per kilometer, toont de auto zowel een opmerkelijke efficiëntie als een aantrekkelijke kosteneffectiviteit.

De acceleratietijd van 0 naar 100 kilometer per uur is slechts 3,6 seconden, waardoor de EX30 een optimale rijervaring biedt met zijn krachtige prestaties. Dit alles wordt gecombineerd in een compacte vorm, waardoor de auto handig en wendbaar is in het stadsverkeer.

Bovendien komt de EX30 in aanmerking voor de SEPP: Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren ter waarde van € 2.950. Bij een Private Lease wordt dit bedrag verspreid afgeschreven over 48 maanden, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om voor de EX30 te kiezen.

Voor meer gedetailleerde informatie over de SEPP en om alles te weten te komen over de volledig elektrische EX30 SUV, nodigen wij u graag uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. 

Verrijk je rijervaring met de Scandinavische natuur in het sprekende interieur van de EX30

Interieur Er zijn vier sprekende interieurs beschikbaar voor de EX30, elk geïnspireerd door de betoverende Scandinavische natuur: Breeze, Mist, Pine en Indigo. Elk interieur heeft zijn eigen hoogtepunten en kenmerken die het rijplezier naar een hoger niveau tillen.

Met het oog op duurzaamheid hebben we gekozen voor hernieuwbare en gerecyclede materialen in het interieur van de EX30. Deze materialen worden zorgvuldig gebruikt in alle interieurdetails, waardoor ze op een prachtige manier tot hun recht komen.

Om de Scandinavische sfeer in het interieur van de EX30 te versterken, kun je een sfeerthema selecteren via het centrale display. Hierdoor worden de panelen met achtergrondverlichting, portierpanelen en opbergruimtes bij de voorstoelen subtiel verlicht. De langzaam veranderende kleuren van de verlichting passen perfect bij het interieur en creëren een serene ambiance. Daarnaast kun je omgevingsgeluid activeren om de sfeer nog verder te versterken.

Met al deze functies en details komen de schoonheid en rust van de Scandinavische natuur samen in een unieke rijervaring met de EX30.

Ontketen je zintuigen | Een meeslepende geluidservaring in de EX30 met het geavanceerde Harman Kardon-audiosysteem

Een opvallend kenmerk van het interieur is het krachtige audiosysteem. Het is uitgerust met een soundbar die een unieke luisterervaring biedt aan de bestuurder. Met vijf geïntegreerde luidsprekers levert de soundbar niet alleen indrukwekkend geluid, maar heeft ook een slank en minimalistisch ontwerp dat perfect past bij het interieur van de EX30.

Het audiosysteem is ontwikkeld in samenwerking met Harman Kardon en biedt meeslepend surroundgeluid dankzij een versterker van 1040 W en negen krachtige luidsprekers. Dit ultramoderne systeem zorgt ervoor dat iedereen in de auto kan genieten van een hoogwaardige geluidskwaliteit tijdens het rijden.

Bovendien is het audiosysteem afgestemd op het interieur, waardoor je de luisterervaring kunt personaliseren. Je hebt de keuze uit verschillende modi, zoals Dynamic, Soft of Voice, om de geluidsweergave aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Je kunt zelfs een aangepaste geluidsmodus creëren voor een nog gepersonaliseerdere ervaring.

Exterieur kleuren

Bekijk hier de onthulling van de Volvo EX30!

De technische ontwikkelingen van Volvo

Door de technische overeenkomst met de Smart #1 zijn de specificaties van de nieuwe Volvo EX30 een invuloefening: maximaal 4,3 meter lang en 268 pk vermogen voor de variant met achterwielaandrijving. De AWD uitvoering is 422 pk sterk. Dankzij een 66 kWh accu kan er maar liefst 430 kilometer op een volle acculading worden gereden.

Wat Volvo’s kleinste EV op technisch vlak te bieden heeft? Dat is nog onbekend. Kijken we in het onderdelenmagazijn van Volvo’s moederbedrijf Geely, dan komen we daar onder meer het schaalbare Sustainable Experience Architecture-platform (SEA) tegen.

Vanaf 2030 wilt Volvo wereldwijd alleen nog maar volledig elektrische auto's verkopen. Momenteel is Volvo al begonnen met het uitfaseren van de traditionele verbrandingsmotor. Vanaf 2025 hoopt Volvo jaarlijks 1,2 miljoen auto’s te verkopen, een groei van maar liefst ruim 70 procent. Van die 1,2 miljoen Volvo’s moet de helft volledig elektrisch zijn.

Elektrisch rijden met Volvo

Volvo jaagt zijn doelstelling achterna: 2025 moet de helft van de totale productie bestaan uit volledig elektrische auto's. De EX30 maakt hiervan ook deel uit. Daarnaast heeft Volvo zichzelf een doel gesteld om de sterke positie die ze nu al in handen hebben vast te houden. Dit willen ze doen door de jaarlijkse productie van auto's te verhogen naar 1,2 miljoen auto's. Dit is bijna het dubbele ten opzichte van 2022. Deze doelstelling zal een wereldwijde groei van Volvo realiseren. 

 

SEPP subsidie

SEPP subsidie is er voor u als particulier wanneer u een volledig elektrische auto koopt of private leaset. U komt bij de aanschaf van de Volvo EX30 in aanmerking voor de SEPP (Subsidie Elektrische personenauto's Particulieren) subsidie. De subsidie bedraagt een bedrag  van €2.950. Dit bedrag wordt bij aanschaf van een Private Lease uitgekeerd over 48 maanden (€61,45 per maand).

Let op! De aanvraag voor SEPP subsidie is ten alle tijden de verantwoordelijkheid van de koper. De totale subsidiepot van 2023 bedroeg €67.000.000. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend: op is op. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u meer informatie over de SEPP subsidie.

De Volvo EX30 is in Nederland beschikbaar vanaf €36.795

Een geschatte actieradius tot 480 km.

De Volvo EX30 is alleen verkrijgbaar als elektrisch voertuig.

De Volvo EX30 is per direct bestelbaar bij Volvo Dealer SvensCar. 

In 2024 komt naar verwachting de Volvo EX30 Cross County op de markt en zal deze uitvoering ook bestelbaar zijn.

De productie van de EX30 zal in China plaats vinden.

De eerste Volvo EX30's zullen naar verwachting begin 2024 in Nederland zijn. Voor deze datum kunt u de auto bezichtigen op onderstaande gelegenheden:

- De Ocean Race in Den Haag
- Preview Event EX30

* Voor het preview event kunt u zich aanmelden via het contactformulier op de pagina.

Meer informatie over de EX30? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij direct contact met u op.