Home | Showroom > Modellen > Lancering van de Volvo EX30

Nieuw: Volvo EX30

7 juni onthult Volvo de gloednieuwe elektrische SUV! Dit volledig elektrische model is een compacte SUV uitvoering, een rijke toevoeging in het Volvo assortiment. 

De Volvo EX30 komt in aanmerking voor de SEPP subsidie (Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren). Om elektrisch rijden te stimuleren is heeft de Nederlandse overheid een subsidieregeling te treffen. Particulieren die een volledig elektrische auto kopen of private leasen komen in aanmerking voor de SEPP subsidie.

Lees meer over de SEPP subsidie 

De technische ontwikkelingen van Volvo

Door de technische overeenkomst met de Smart #1 zijn de specificaties van de nieuwe Volvo EX30 een invuloefening: maximaal 4,3 meter lang en 268 pk vermogen voor de variant met achterwielaandrijving. De AWD uitvoering is 422 pk sterk. Dankzij een 66 kWh accu kan er maar liefst 430 kilometer op een volle acculading worden gereden.

Wat Volvo’s kleinste EV op technisch vlak te bieden heeft? Dat is nog onbekend. Kijken we in het onderdelenmagazijn van Volvo’s moederbedrijf Geely, dan komen we daar onder meer het schaalbare Sustainable Experience Architecture-platform (SEA) tegen.

Vanaf 2030 wilt Volvo wereldwijd alleen nog maar volledig elektrische auto's verkopen. Momenteel is Volvo al begonnen met het uitfaseren van de traditionele verbrandingsmotor. Vanaf 2025 hoopt Volvo jaarlijks 1,2 miljoen auto’s te verkopen, een groei van maar liefst ruim 70 procent. Van die 1,2 miljoen Volvo’s moet de helft volledig elektrisch zijn.

Elektrisch rijden met Volvo

Volvo jaagt zijn doelstelling achterna: 2025 moet de helft van de totale productie bestaan uit volledig elektrische auto's. De EX30 maakt hiervan ook deel uit. Daarnaast heeft Volvo zichzelf een doel gesteld om de sterke positie die ze nu al in handen hebben vast te houden. Dit willen ze doen door de jaarlijkse productie van auto's te verhogen naar 1,2 miljoen auto's. Dit is bijna het dubbele ten opzichte van 2022. Deze doelstelling zal een wereldwijde groei van Volvo realiseren. 

 

SEPP subsidie

SEPP subsidie is er voor u als particulier wanneer u een volledig elektrische auto koopt of private leaset. U komt bij de aanschaf van de Volvo EX30 in aanmerking voor de SEPP (Subsidie Elektrische personenauto's Particulieren) subsidie. De subsidie bedraagt een bedrag  van €2.950. Dit bedrag wordt bij aanschaf van een Private Lease uitgekeerd over 48 maanden (€61,45 per maand).

Let op! De aanvraag voor SEPP subsidie is ten alle tijden de verantwoordelijkheid van de koper. De totale subsidiepot van 2023 bedroeg €67.000.000. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend: op is op. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u meer informatie over de SEPP subsidie.

Meer informatie over de EX30? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij direct contact met u op.