XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid

Volvo XC40: onvervalste SUV bereikbaarder dan ooit

Volvo introduceert de nieuwe Volvo XC40 T2 benzine met 95 kW (129 pk). Hiermee is de stoere volwaardige SUV met hoge zitpositie bereikbaarder dan ooit. De prijzen beginnen bij € 37.995 voor de XC40 T2 Momentum Core, een nieuwe en extra complete uitvoering. Hiermee onderscheidt de Volvo XC40 zich duidelijk van concurrerende premium SUV-modellen. Wie voor Volvo Private Lease kiest, betaalt € 469 per maand*, dit is inclusief allriskverzekering, wegenbelasting en onderhoud. De nieuwe Volvo XC40 T2 is per direct te bestellen. Naast de introductie van de T2 zet Volvo ook nog sterker in op veiligheid en duurzaamheid.

De Volvo XC40 T2 is het nieuwe instapmodel van de succesvolle XC40-reeks van Volvo. Een onvervalste SUV die als zodanig is ontworpen. Dat betekent een stoer uiterlijk dat indruk maakt, een echt hoge zit – en daardoor een uitstekend zicht op de weg – en veel interieurruimte. De bestuurder profiteert van een optimale rijpositie. Kortom: een pure, robuuste SUV die met het standaard geavanceerde assistentiesysteem City Safety bovendien één van de veiligste auto’s op de weg is. Niet voor niets is de Volvo XC40 de bestverkochte SUV in zijn klasse. In het afgelopen jaar was de XC40 met ruim 4.400 registraties bovendien de populairste Volvo in Nederland.

Complete uitrusting

Alhoewel de Volvo XC40 T2 het instapmodel van Volvo’s meest compacte SUV is, heeft Volvo niet op de uitrusting beknibbeld. Tot de complete standaarduitrusting behoren onder andere LED-koplampen met LED-dagrijverlichting, 17” lichtmetalen velgen, een 12,3” digitaal instrumentenpaneel, Volvo Sensus Connect met uitgebreide Voice Control en een 9” touchscreen voor bediening van onder meer klimaat, audio en apps, Volvo on Call en nu ook Park Assist achter en DAB+ (Digital Radio Broadcasting).

De Momentum Pro uitrusting was al zeer compleet met een elektrisch bedienbare achterklep, Sensus navigatie en smartphone integratie (Apple CarPlay). Volvo voegt hier nu Keyless Drive (met bescherming tegen ‘relay attack’), LED-mistlampen en Electronic Climate Control met twee klimaatzones aan toe.

Leiderschap op het gebied van veiligheid
Volvo zet nog sterker in op veiligheid. Vanaf het uitrustingsniveau Momentum Pro is de XC40 nu standaard voorzien van IntelliSafe Assist (Adaptieve Cruise Control met Pilot Assist) en IntelliSafe Surround (Blind Sport Information System). Tevens gaat in het nieuwe modeljaar de eerder aangekondigde maximum snelheid van 180km/uur in werking.

Duurzaamheid als kernwaarde: meer elektrificatie en afscheid van diesel

Naast de zuinige T2 en T3 driecilinder motoren, voegt Volvo nu ook de Mild Hybrid B4, B4 AWD en B5 AWD motoren toe aan het XC40 aanbod. De T5 Plug-in hybrid is nu leverbaar in extra aantrekkelijke Recharge varianten. Maar liefst één op de drie klanten kiest nu al voor de extra zuinige Plug-in hybrid die Volvo tijdelijk aanbiedt met één jaar gratis laadstroom. De Volvo XC40 is verder de eerste volledige elektrische auto van Volvo. Deze XC40 Recharge P8 AWD – met een actieradius van ruim 400 kilometer – komt nog dit jaar op de markt. Zoals eerder aangekondigd, vervallen nu alle diesel uitvoeringen.

*incl. BTW en o.b.v. 48 maanden en 10.000 km p.j.