Volvo kondigt nieuwe instap-EV aan: XC40 Recharge Pure electric. Nu online te bestellen vanaf € 45.995.

Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid vanaf € 43.995

Volvo draait met de populaire Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric op volle kracht mee in het segment van de elektrische compacte premium SUV. Maar er is meer goed nieuws te melden voor consumenten die hun zinnen op een dergelijke auto gezet hebben. Vanaf nu is de nieuwe, nog scherper geprijsde Volvo XC40 Recharge Pure electric te bestellen. De prijzen van deze nieuwe instap-EV beginnen bij € 45.995 (fiscale waarde: € 44.870).

In tegenstelling tot de Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric is de nieuwe, voorwielaangedreven Volvo XC40 Recharge Pure electric voorzien van één elektromotor. Op het gebied van laadprestatie en actieradius doet hij echter nauwelijks onder voor zijn tweemotorige familielid.

De Zweedse fabrikant breidt, met de Volvo XC40 Recharge met enkele motor, het gamma van de elektrische modellen uit en zet hiermee een volgende stap in de richting van Volvo’s ambitie om tegen 2030 uitsluitend volledig elektrische auto's te verkopen. Volvo Cars zal de komende jaren een hele familie van nieuwe, volledig elektrisch aangedreven auto's onthullen.

"Met de toevoeging van de XC40 Recharge Pure electric verbreden we de aantrekkingskracht van onze volledig elektrische line-up", zegt Henrik Green, Chief Technology Officer. "Klanten kunnen nu kiezen uit twee verschillende varianten van de volledig elektrisch aangedreven XC40 Recharge, evenals de onlangs gelanceerde Volvo C40 Recharge Twin.

Actieradius 400 kilometer

De nieuwe Volvo XC40 Recharge Pure electric is voorzien van een 231 pk sterke elektromotor die garant staat voor uitstekende prestaties en zeer zuinig omspringt met energie. In combinatie met een 70 kWh accupakket levert dat een verwachte actieradius op van 400 kilometer (WLTP), ruimschoots voldoende om zonder laadstress het land te doorkruisen. Ook is de nieuwe instapversie 150 kilogram lichter dan zijn vierwiel aangedreven broer, wat ten goede komt aan de toch al uitstekende rijkwaliteiten en efficiëntie van de volledig elektrische Volvo XC40.

Caravanrijders welkom

Met de ontwikkeling van de XC40 Recharge Pure electric is Volvo de caravanrijder niet vergeten. Met de nieuwe basisversie is het mogelijk om een aanhanger tot wel 1.500 kilogram te trekken. Daarmee komt Volvo tegemoet aan de wens van veel elektrische rijders, namelijk een elektrische auto die in staat is om een serieuze aanhanger of caravan te trekken.

Subsidie-vriendelijk geprijsd

Voor wie als Nederlandse particulier in de markt is voor een elektrische Volvo XC40, is een fiscale waarde van maximaal € 45.000 extra aantrekkelijk en dat is precies wat Volvo met de XC40 Recharge Pure electric heeft bereikt. Tot in 2022 komt de instapversie van de volledig elektrische XC40 daarom in aanmerking voor overheidssubsidie, wat de aantrekkelijke prijs nog eens extra benadrukt.

Google infotainment

Ondanks de scherpe vanafprijs is de basisuitvoering van de Volvo XC40 Recharge Pure electric voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting en Google infotainment (4-jarig abonnement). Dit infotainment-systeem biedt berijder en passagiers diverse personalisatie-mogelijkheden, verbeterde intuïtieve bediening en geïntegreerde Google-diensten zoals Google Assistant, Google Maps en Google Play Store. Ook wordt de Volvo XC40 Recharge Pure electric geleverd met Care Package, wat staat voor drie jaar garantie én service, inclusief pechhulp.

Meerdere bestelmogelijkheden

"Na het succes van de eerdere uitvoeringen van de XC40 zijn we enthousiast over deze nieuwe toevoeging aan onze XC40- en volledig elektrische line-up", zegt Lex Kerssemakers, Head of Global Commercial Operations. "Nu we zien dat steeds meer mensen de overstap maken naar een volledig elektrische auto verwachten we dat deze nieuwe variant erg populair zal zijn in onze belangrijkste markten en zorgen we ervoor dat klanten het model kunnen bestellen waar ze maar willen."

Zo is de XC40 Recharge Pure electric, net als veel andere Volvo-modellen, online te bestellen via Volvocars.nl, als onderdeel van Volvo Cars’ nieuwe commerciële strategie. Klanten kunnen bestellen waar ze maar willen: vanuit het comfort van hun eigen huis, in de Volvo Studio in de Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam of de online bestelling kan geplaatst worden samen met een verkoper in de dichtstbijzijnde Volvo-showroom.

De Volvo XC40 Recharge Pure electric is vanaf nu te bestellen voor prijzen die beginnen bij € 45.995 of € 599 per maand. Als Plus is de Volvo XC40 Recharge Pure electric leverbaar vanaf € 47.995. De prijzen van de Pro starten bij € 51.995. Via Care by Volvo, het flexibele autoabonnement, is de nieuwe uitvoering beschikbaar vanaf € 649 per maand.

* Laadtijden kunnen worden beïnvloed door buitentemperatuur, batterijtemperatuur, laadapparatuur, batterijconditie en conditie van de auto.

**Actieradius volgens WLTP gebaseerd op voorlopige streefcijfers in afwachting van definitieve certificering.