Ontmoet de toekomst

Volvo's Elektrische EX40 en EC40 - Voorheen Bekend Als XC40 en C40

Tegenwoordig krijgen nieuwe elektrische Volvo’s modelnamen die beginnen met de letter E, wat staat voor ‘electric’. Dit is te zien bij de Volvo EX30, EX90 en de EM90, waarvan de laatste helaas niet leverbaar is in Nederland. Daarnaast past Volvo nu ook de namen aan van twee elektrische modellen die al langer op de markt zijn. 

Nieuwe namen voor de Volvo XC40 en C40

De Volvo C40 en XC40 krijgen nieuwe namen voor de elektrische uitvoeringen, namelijk de EX40 en de EC40. De Volvo XC40 is verkrijgbaar met zowel benzinemotoren als elektromotoren, waarbij de XC40 voor de varianten met een verbrandingsmotor de oorspronkelijke naam behoudt.

Volvo gaat de elektrische kant op en heeft eerder aangegeven om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te willen verkopen. De verandering van de namen van de XC40 en de C40 vloeit hieruit voort. De nieuwe namen zorgen ervoor dat de elektrische modellen op één lijn zitten met de andere elektrische modellen van Volvo. Bovendien wordt het ook makkelijker voor de klant om te begrijpen welke modellen volledig elektrisch zijn en welke (plug-in) hybride zijn.

Volvo EX40 en EC40 | Meer verandering

Naast de verandering van de namen wordt ook de Recharge-badge van de plug-in modellen verwijderd. In plaats daarvan worden de verschillende uitgangsvermogens nu aangeduid met T6 en T8.

Volvo introduceert ook een nieuw Performance-softwarepakket voor de EX40 en de EC40 die zijn uitgerust met een Twin Motor. Het vermogen wordt verhoogd met 34 pk voor een snellere acceleratie en een sportievere rijervaring. Zo heeft de EC40 een actieradius tot 583 kilometer en de EX40 tot 576 kilometer. Bovendien beschikken ze over een unieke ‘Performance’-rijmodus om de volledige 442 pk te kunnen benutten.

Tot slot levert Volvo nu speciale Black Edition Packs voor de Volvo EX40, EC40 en de XC40. De modellen met een Black Edition uitvoering zijn uitgerust met Onyx Black lak, hoogglans zwarte badging, 20-inch 5-spaaks velgen in hoogglans zwart en de keuze tussen een Microtech- of textiel Charcoal-interieur.