Let op met EV-registratie rond jaarwisseling

Let op, elektrische autoliefhebbers! Terwijl de jaarwisseling dichterbij komt, doet de Bovag een vriendelijke herinnering de deur uit: houd die EV-overeenkomst in de gaten.

Waarom? Omdat dit uw ticket is naar de mogelijkheid tot SEPP-subsidie. Die particuliere korting waar u uw voordeel mee kan doen.

De sluitingsdatum voor SEPP 2023 is 29 december om 12.00 uur. Na deze tijd zijn geen aanvragen meer mogelijk voor de subsidie van dit jaar. In 2024 opent SEPP op 9 januari om 9.00 uur, waarbij overeenkomsten ondertekend op of na 1 januari 2024 in aanmerking komen voor subsidie uit de pot van dat jaar. Het subsidiebedrag voor nieuwe EV's blijft in 2024 op 2.950 euro.

Een kleine heads-up van Bovag: overeenkomsten tussen 29 december 2023 om 12.00 uur en 1 januari 2024 zijn helaas subsidieloos, tenzij die pot eind december al leeg is. Op dit moment staat er nog een bedrag van 28,53 miljoen euro in de subsidiepot van 67 miljoen voor nieuwe EV's van dit jaar. Er is dus nog wat te halen, aangezien tot nu toe 'slechts' 38,47 miljoen is uitgegeven.

Maar let op!
Houd er rekening mee dat de subsidiepot voor gebruikte items is uitgeput, waardoor het momenteel niet mogelijk is om aanspraak te maken op deze financiële ondersteuning.

De Volvo XC40 Pure electric!

Ontvang tot maar liefst € 2.950 subsidie op een volledig elektrische auto. De SEPP-regeling is er speciaal voor particulieren die een volledig elektrische auto kopen of private leasen.

De SEPP-regeling, oftewel de Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren, staat paraat voor particulieren die willen investeren in een volledig elektrische auto, of het nu gaat om kopen of private leasen. Het beste van alles? Zowel gloednieuwe als liefdevol gebruikte elektrische auto’s vallen binnen de omhelzende armen van deze regeling. Maar, er is een kleine catch – de catalogusprijs moet zich bevinden tussen de € 12.000 en € 45.000. Dat betekent dat we ons in het rijk van middelgrote elektrische auto's begeven, met de stijlvolle Volvo XC40 Pure Electric als stralende middelpunt.