Haal alles uit uw Volvo XC40 Recharge P8 AWD Pure electric

Een aantal tips van ons om de actieradius optimaal te benutten

Meer actieradius uit de XC40 Recharge P8 en meer rijplezier voor u!

1. Wist u dat voor het verwarmen van uw P8 net zo veel energie wordt verbruikt als voor een korte rit van 15 km? Behoorlijk dus! Ondanks dat het preconditioneren via de Volvo On Call app* nog niet te activeren is, kan deze wél ingesteld worden via de timer in het menu van de auto. Ideaal wanneer uw auto nog aangesloten is op een laadvoorziening. Hierdoor haalt u de energie om uw auto te verwarmen rechtstreeks uit het elektriciteitsnetwerk in plaats van de accu, wat de actieradius ten goede komt. Daarnaast geniet u direct van een aangename temperatuur wanneer u in uw XC40 stapt. Een win-winsituatie!

De Volvo On Call app voor de XC40 P8 is naar verwachting dit voorjaar beschikbaar.

2. Zet de temperatuur in de auto in de winter wat lager (18 graden). De auto verbruikt dan minder energie voor het verwarmen.

3. Wilt u gaan laden en is uw auto uitgerust met een warmtepomp? Voer dan het laadstation in de navigatie in. De warmtepomp zal de accu alvast extra verwarmen waardoor het laadproces sneller verloopt.

4. Hoewel dit misschien vreemd klinkt, adviseren wij om tot maximaal 90% van de accucapaciteit op te laden. Een lange rit op de planning? Het is geen probleem om sporadisch de accu tot 100% op te laden, maar doe dit niet te vaak.

5. Rijdt u vaak op de snelweg? Dan raden wij u aan om de One Pedal Drive uit te zetten. Dit in combinatie met Pilot Assist die u wél aan moet zetten, geeft de maximale range binnen de mogelijkheden.

6. Zorg ervoor dat de bandenspanning altijd op het juiste niveau is. Dit voorkomt onnodige rolweerstand.

7. Maak gebruik van handige apps zoals ‘A Better Routeplanner.’ Deze app geeft niet alleen aan waar u tijdens uw route het beste kunt laden, maar ook hoeveel extra tijd dit kost. Te laat komen op uw afspraak omdat u nog moest laden is hiermee dus verleden tijd!

8. Tot slot: houdt u aan de maximale snelheid en maak gebruik van de cruise control. Het rijdt niet alleen prettig, het voorkomt ook een exponentieel oplopende luchtweerstand én het draagt bij aan een verbeterde actieradius.

Bekijk de verschillende video's van de XC40 Recharge P8 via het YouTube kanaal van Volvo Nederland. Hieronder de video over 'Opladen'