Red Dot Awards

De Volvo EX30 neemt de ‘Best of the Best Product Design 2024’-prijs in ontvangst

De Volvo EX30 heeft de ‘Best of the Best Product Design 2024’-prijs weten te bemachtigen. De prijs is toegewezen aan de EX30 vanwege zijn uitmuntendheid in design op basis van vier basisprincipes: de kwaliteit van verleiding, de kwaliteit van functie, de kwaliteit van gebruik en de kwaliteit van verantwoordelijkheid. De EX30 heeft deze prijs gewonnen met een totaalscore van 93/100, die is besloten door de jury van 39 experts over de hele wereld.

Het karakter van de Volvo EX30

Met de lange wielbasis, grote wielen en gelijke overhangen brengen deze drie aspecten balans en verfijning aan in het exterieur van de Volvo EX30. Ook worden er natuurlijke en gerecyclede materialen gebruikt in de auto wat de duurzaamheidsdoelstellingen van Volvo steeds verder realiseert. Het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen speelt ook een rol bij de CO2-voetafdruk van de EX30. De Volvo EX30 heeft de laagste CO2-voetafdruk vergeleken de andere volledig elektrische modellen van Volvo. Bovendien heeft Volvo de ruimte goed gebruikt in de EX30 en heeft de auto een centraal thema voor alles van opbergruimte tot schermen en bedieningselementen. Dit resulteert in een flexibele ruimte met harmonieuze proporties.

Elektrificatie in stijl

De Volvo EX30 vertegenwoordigt de designwaarden van Volvo Cars in een kleiner en compacter formaat. De EX30 zit vol met geavanceerde technologie en is zoals gewoonlijk zo veilig ontworpen, wat er van een Volvo wordt verwacht. De markt verandert continu, waarbij er in de huidige markt te zien is dat veel autokopers overstappen op elektrische voertuigen, waardoor de EX30 perfect past in de huidige markt.

Een zee van prijzen

De Volvo EX30 heeft al meer dan 20 prijzen binnen weten te halen sinds de onthulling afgelopen zomer. Zo heeft de EX30 de ‘Car Design award 2024’ weten te bemachtigen, maar ook de ‘Small SUV/Crossover of the Year’, de ‘Eco Warrior of the Year’ en ‘The Sun Car of the Year’ awards.