Compacte Volvo EX30 op de shortlist voor European Car of the Year 2024

Compacte Volvo EX30 op de shortlist voor European Car of the Year 2024

In een wereld waarin de automotive industrie zich snel richt op duurzaamheid en elektrificatie, staat Volvo aan de voorhoede met zijn nieuwste paradepaardje, de EX30. Deze compacte, volledig elektrische SUV heeft niet alleen de aandacht van autoliefhebbers getrokken, maar heeft ook de eer om genomineerd te zijn voor de felbegeerde European Car of the Year Award 2024.

Met zijn elegante design en geavanceerde technologieën is de Volvo EX30 een van de drie volledig elektrische modellen die het merk in de afgelopen 12 maanden heeft gelanceerd. Gekozen uit een indrukwekkende lijst van 28 nieuwe automodellen die in 2023 in Europa werden geïntroduceerd, heeft de EX30 nu de kans om zich te bewijzen tussen zes andere kanshebbers in de laatste stemronde. Het verlossende moment zal plaatsvinden tijdens de Autosalon van Genève op maandag 26 februari 2024.

Volvo's Compacte Elektrische SUV Zet Nieuwe Maatstaven voor Duurzaamheid en Innovatie

Deze nominatie is niet alleen een erkenning van de indrukwekkende prestaties van de EX30, maar ook een bewijs van zijn wereldwijde impact. Arek Nowinski, President van Volvo Cars EMEA, benadrukt het belang van deze erkenning en beschrijft de EX30 als een voertuig dat "alles vertegenwoordigt wat klanten zijn gaan verwachten van een Volvo op het gebied van veiligheid, ontworpen rondom de klant en zijn behoeften, nu verpakt in een aantrekkelijk en compact design."

Wat de EX30 echt onderscheidt, is zijn toewijding aan duurzaamheid. Deze compacte SUV is ontworpen om de laagste CO₂-voetafdruk van alle Volvo-modellen tot nu toe te hebben. Volvo Cars heeft met de EX30 een enorme stap voorwaarts gezet in het bereiken van zijn algemene duurzaamheidsdoelstellingen. Met een totale CO₂-voetafdruk van minder dan 30 ton over 200.000 gereden kilometers, legt de EX30 de lat hoog voor milieuvriendelijke mobiliteit.

EX30 Strijdt voor European Car of the Year na XC40 Triomf in 2018

Belangrijk is ook dat dit niet de eerste keer is dat Volvo Cars deelneemt aan de verkiezing tot European Car of the Year. Na het succes van de XC40 in 2018, die de algemene prijs won, vestigt de EX30 opnieuw de aandacht op Volvo's voortdurende streven naar excellentie en innovatie.

Met de wereldwijde productiecapaciteit die wordt uitgebreid om aan de groeiende vraag te voldoen, markeert de EX30 een belangrijke mijlpaal in Volvo's reis naar een duurzamere toekomst. Deze compacte, volledig elektrische SUV is niet alleen een blikvanger in Europa maar maakt ook indruk op de wereldwijde automotive scene, waar groene mobiliteit de norm wordt.