Home | Werkplaats > Onderhoud

Direct afspraak maken met onze werkplaats

U wilt meer informatie? Wij helpen u graag verder

Volvo Personal Service: direct contact met uw ‘eigen’ technicus.
Volvo Personal Service is een unieke innovatie in auto-onderhoud. Zo heeft u direct contact met uw ‘eigen’ technicus en bespreekt u het onderhoud of de reparatie aan uw auto met hem. Hierdoor wordt de kans op vergissingen/fouten sterk verminderd.

Uw auto wordt bij ons met zorg behandeld. Een schone en efficiënte werkplaats is daarvoor essentieel. Om dit mogelijk te maken is allereerst onze werkplaats omgebouwd naar compacte en complete werkplekken-voor-twee, direct rondom de auto. Door te kijken naar de routing kunnen we nu efficiënter werken. Bij onderhoud was u uw Volvo meestal de hele dag kwijt, met Volvo Personal Service kunt u een afspraak maken voor een bepaalde tijd, net als bij de kapper. Dat betekent dat het onderhoud sneller afgerond kan worden en uw auto veelal binnen een uur weer buiten staat. Uit ervaringen in Zweden en andere landen blijkt dat zowel klanten als medewerkers Volvo Personal Service bijzonder waarderen. Kom langs en ervaar het zelf!

Service 2.0 is onderhoud dat verder gaat
Service 2.0 biedt voor u een aantal belangrijke extra's die nu automatisch en kosteloos worden uitgevoerd bij elke onderhoudsbeurt. Zoals een complete software update van het  motormanagement, computer netwerk en de automatische versnellingsbak. Daardoor zijn deze systemen na elke beurt voorzien van de laatste fabriekssoftware. U krijgt tevens een pakket extra's bij het onderhoud. De software update, maar ook een speciale health check voor uw Volvo en voor u een jaar lang Volvo Assistance, onze Europese wegenhulp. Door uw dagelijkse ervaringen te combineren met onze kennis van de techniek, garanderen wij de beste zorg voor uw Volvo.


SvensCar Jaarbeurt
Rijdt u maximaal 10.000 km per jaar en is uw Volvo zes jaar of ouder, dan bieden wij u de SvensCar Jaarbeurt aan. Voor de SvensCar Jaarbeurt betaald u bij SvensCar slechts € 279. De Volvo Jaarbeurt bestaat onder andere uit:

  • Inspectie van de algehele staat van uw auto;
  • Uitvoeren van de grondige Volvo Veiligheidsconditiecheck:
  • Olie verversen en oliefilter vervangen;
  • Eén jaar Volvo Assistance, wegenhulp in Europa

Lees hier meer over de SvensCar Jaarbeurt

Via onderstaande buttons lichten we graag enkele items over onderhoud en reparatie aan uw Volvo toe:

Natuurlijk voeren we bij SvensCar de wettelijk verplichte APK keuring grondig voor uw Volvo uit. Als u wilt, kunt u zelfs meekijken in de werkplaats aan de hand van ‘Volvo Personal Service’. Een auto met dieselmotor, gebouwd na 2005, moet na 3 jaar APK gekeurd worden en vervolgens elk jaar. Een auto met benzinemotor, gebouwd na 2005, krijgt na 4 jaar z’n eerste APK. Na deze APK komt uw Volvo om de 2 jaar en is de auto ouder dan 9 jaar elk jaar.

Gedurende de APK:

  • Inspecteren, controleren en keuren wij uw auto;
  • Doen we milieumetingen, zoals de viergasmeting voor een benzine auto of de roetmeting voor een diesel auto; 
  • Melden we uw auto af na de goedkeuring.

De prijs is € 49 all-in, dus inclusief viergasmeting of roetmeting en RDW afmeldkosten.

Bij SvensCar besteden we veel aandacht aan het onderhouden van het aircosysteem in uw auto. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Airco Check

Tijdens deze check wordt de temperatuur en de druk van het systeem gecontroleerd en wordt een visuele controle van de belangrijkste onderdelen uitgevoerd. Als deze check uitwijst dat er te weinig koudemiddel aanwezig is, dan dient een airco onderhoudsbeurt te worden uitgevoerd.

Airco Reiniging

Airco's kunnen soms zorgen voor een onfrisse lucht in de auto. Dit wordt veroorzaakt door de schimmels en bacteriën die makkelijk ontstaan in het vochtige en donkere klimaat rondom de verdamper. De airco geurbehandeling reinigt het systeem waardoor alle schimmels en bacteriën verdwijnen en vervelende geuren worden tegen gegaan.

Airco Onderhoudsbeurt

Tijdens de airco onderhoudsbeurt wordt het aircosysteem geÏnspecteerd en gecontroleerd op lekkages en, indien het systeem tijdens de inspectie is goedgekeurd, weer volledig afgevuld met koudemiddel.

Ieder weertype stelt andere eisen aan de banden. Als de temperaturen boven de +7°C graden komen, dient u de winterbanden te wisselen voor zomerbanden en vice versa. Uw banden moeten worden aangepast aan de weersomstandigheden, voor zowel uw veiligheid, als die van uw medeweggebruiker.

Bij SvensCar kunt u terecht voor de halfjaarlijkse bandenwissel. De banden van uw Volvo worden verwisseld terwijl u wacht. De banden worden door de Volvo specialist direct gecheckt op de huidige kwaliteit.

De banden kunnen eventueel, tegen vergoeding, worden opgeslagen in ons bandenhotel. 

 

Wintercheck

In voorbereiding op de donkere maanden, is uw Volvo bij ons in goede handen. De koude maanden vragen om een goedwerkende verwarming, heldere verlichting en de juiste banden. Wat voor weer het ook wordt, wij maken uw Volvo gereed voor de winter.

Tijdens de wintercheck wordt uw auto geinspecteerd op 24 vitale onderdelen. Uw Personal Service Technician vertelt u of eventueel onderhoud nog nodig is. Zo komt u zorgeloos de winter door.

Zomercheck

Om uw Volvo zomerklaar te maken, kunt u bij ons terecht voor de Volvo zomercheck. Zo kunt u ontspannen met uw Volvo op vakantie.

Tijdens de zomercheck wordt uw auto op 24 vitale onderdelen gecontroleerd. Ook als hier eventueel onderhoud nodig is, wordt u op de hoogte gesteld door uw Personal Service Technician en bent u op de hoogte of uw Volvo gereed is voor de vakantie.