Home | Over SvensCar > SvensCar Classic Cars

VOLVO CLASSIC CARS

De basis van SvensCars is gelegd in Alblasserdam waar Volvo dealer Van Asperen was gevestigd aan de Oost-Kinderdijk. In 1993 nam De Mijl Car b.v. het Volvo dealerschap over in de Alblasserwaard. Vanaf dat moment was De Mijl dealer in de Drechtsteden en West-Alblasserwaard. In 2004 verkocht De Mijl Groep haar Volvobedrijf aan Amega. Het bedrijf werd omgedoopt van De Mijl Car naar SvensCar. In 2010 is SvensCar verhuisd naar de huidige lokatie aan de Mijlweg in Dordrecht. 

Vol trots tonen wij een unieke classic car uit de historie van Volvo: de Volvo 66 die te bewonderen is in onze showroom. De auto heeft slechts één eigenaresse gehad. Zij schafte de auto aan in het jaar 1978 bij Van Asperen in Alblasserdam.  

  • Datum eerste toelating mei 1978
  • Kenteken: 36-VK-35
  • Bouwjaar: 1978

De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop.

De Volvo 66 is een compacte auto gemaakt door Volvo in de voormalige DAF-fabriek in het Limburgse Born tussen 1975 en 1980. De 66 is een verbeterde versie van de DAF 66, na de overname van DAF door Volvo. De 66 is geleverd in een sedan en stationwagen-versie. De Daf 66 Coupé werd door Volvo niet voortgezet. De Volvo 66 is heden ten dage behoorlijk zeldzaam geworden. Veel exemplaren zijn in de loop der jaren gebruikt voor de bekende achteruitrijraces.

De Volvo 66 viel op ten opzichte van zijn voorganger door de dikkere bumpers, een nieuw 'schakelpatroon' met neutrale stand naast voor- en achteruit, nieuwe stoelen en een veiliger stuurwiel. De 66 was uitgerust met een 45 PK 1100 cc-"Cleon-Fonte" motor van Renault en een Variomatic-automaat, de topsnelheid was 134 km/u. Een speciale versie, de 66 GL, had een 55 PK 1300 cc-motor, verstralers en een iets rijkere uitrusting. Zijn topsnelheid was 145 km/u.

Nieuwe Volvo's op voorraad